Zprávy členů

MINIGOLF: Minigolfisté MGC Olomouc oplatili pražskému rivalovi porážku a dostali se do čela extraligy

1. 5. 2022

Druhé kolo minigolfové extraligy se uskutečnilo o druhém dubnovém víkendu v prostorách nákupního centra v brněnském Králově Poli. V nejprestižnější kategorii smíšených družstev zcela dominoval tým MGC Olomouc. Výkonem dne se prezentoval Ondřej Škaloud, který se za čtyři okruhy dopustil jen šesti omylů a se 78 údery suverénně zvítězil v kategorii jednotlivců.

Pro minigolf specifické halové podmínky hrály do karet právě olomouckým favoritům soutěže, kteří nečekaně zaváhali v prvním podzimním extraligovém kole, kde podlehli svým největším soupeřům z pražského Tempa. Hráči MGC Olomouc, jenž mají ve svém středu několik hráčů z Brna nebo jeho okolí, tentokrát neponechali nic náhodě a od začátku turnaje šli tvrdě po vítězství. Pražané se dokázali držet pouze v prvním okruhu, od druhého kola už ale Hanáci dominovali a nakonec zvítězili o plných 23 úderů. Bronzovou příčku v napínavém závěru pro sebe získal nováček soutěže z Bystřice pod Hostýnem, když v těsném souboji porazil minigolfisty z Rakovníka a Hradce Králové.

EXTRATŘÍDU POTVRDIL REPREZENTANT ONDŘEJ ŠKALOUD

Nejlepším výkonem dne (78 úderů na 4 okruhy) se blýskl Ondřej Škaloud (MGC Olomouc), který si připsal i jedno perfektní kolo (18 úderů na 18 drahách). „V Brně jsme museli vyhrát, jiná varianta nepřipadala v úvahu. Přípravě jsme věnovali mnoho času a naštěstí se vyplatila. Se svým výkonem jsem spokojen, zároveň bych chtěl vypíchnout i výkony mých spoluhráčů, díky kterým jsme si brzy vybudovali dostatečný náskok a bez nervů se dotáhli na naše největší soupeře z pražského Tempa,“ popsal Škaloud, kterého na stupních vítězů v absolutní mužské kategorii doplnil Jan Metyš z GC 85 Rakovník a jeho týmový kolega Pavel Gerža.

ŽENSKÁ EXTRALIGA SUVERÉNNĚ PRO BYSTŘICI POD HOSTÝNEM

Druhá týmová soutěž, ve které se kromě mistrovského titulu hraje o vstupenku do evropské Ligy mistrů, znovu ovládly ženy 1. DGC Bystřice pod Hostýnem. Červenobíločerné barvy týmu z Podhostýnska poprvé hájila i vítězka ženské kategorie Jana Havlíková. „Po mateřské pauze to byl krásný návrat. Poprvé jsem si zahrála v bystřickém dresu a jsem moc ráda, že náš ženský tým zvítězil a já mohla svým výkonem pomoci k bronzu ve smíšené extralize. I přes úspěch ale neusínáme na vavřínech a už za tři týdny chceme naše pozice obhájit,“ prohlásila sebevědomě Havlíková.

Další minigolfovou zastávkou bude již za necelé tři týdny Rakovník, kde se špička utká na betonovém povrchu.

Online výsledky z turnaje naleznete ZDE