Zprávy členů

SLEDDOG SPORTY: Pozvánka na závody

22. 9. 2022

Dobrý den,

v současné době připravujeme jubilejní 20. ročník závodu psích spřežení Hrobská jízda, první závod sezóny a zároveň jediný závod tohoto typu v našem regionu. Jde o atraktivní sport a podívanou.

Již tradičně, jako každým rokem se sejdou první říjnový víkend 1. – 2. 10. 2022 v Hrobě u Teplic musheři z celé republiky včetně těch nejlepších týmů. Závodů se zúčastní také individuální závodníci – bike, scooter či canicross.

Při této příležitosti bychom Vás rádi pozvali k návštěvě závodů včetně doprovodného programu. Tradicí je i to, že se musheři složí na autobus, občerstvení a doprovodný program pro děti z dětského domova v Duchcově u Teplic, které zde stráví sobotní den. Zvláštnosti oproti dalším musherským závodům u nás je i výrazná podpora dětí a jejich sportování se psy. Pokud by to bylo možné, dovolili bychom si Vás požádat o informace, zda byste se nechtěli nějakým drobným příspěvkem sponzorsky podílet na této sportovní události.

Takže, ať už se nějaký prostor pro podporu najde či nikoliv, budete u nás vítáni a rádi Vás seznámíme s mushery, kteří mají jméno i v Evropě, kde má český mushing velkou váhu. Můžete přijet i s dětmi a zapojit je do běhání se psy, zúčastnit se soutěží a dalších aktivit pro děti, jež na sobotní odpoledne plánujeme.

20. ročník bude 1. – 2. října 2022, starty obou kol v sobotu i v neděli v 9 hodin, dětský canicross cca ve 12 hodin, dětské odpoledne od 13 hodin (vyhodnocení dětského canicrossu s předáním cen, soutěže, malování na obličej), cca od 18 hodin country folk kapela, plus táborák do nočních hodin.

S pozdravem Jana a Radek Hellerovi, pořadatelé závodu, Krušnohorský sportovní klub psích spřežení, z.s.