Zprávy členů

MINIGOLF: OBĚ OLOMOUCKÁ DRUŽSTVA NEZADRŽITELNĚ MÍŘÍ ZA MISTROVSKÝMI TITULY

9. 7. 2023

Po předposledním extraligovém kole je prakticky rozhodnuto o držitelích mistrovských titulů v kategorii smíšených a ženských družstev. V obou případech se z vítězství budou s nejvyšší pravděpodobností radovat minigolfisté a minigolfistky z MGC Olomouc. Kromě mistrovského poháru si zajistí také vstupenky na Pohár mistrů, který se letos bude konat v italském Canegrate.

Obě olomoucká družstva si na Grand Prix v Hradci Králové šla tvrdě za svým již od samého startu turnaje. Systémem start-cíl suverénně zvítězila a svým nejbližším soupeřům v tabulce odskočila na rozdíl, který je prakticky nemožné během Mistrovství České republiky dotáhnout. Hanáci v kategorii smíšených družstev konečně našli stabilní sestavu, rozehrávají se jim opory, přičemž fantastickou formou oplývá především Michal Stančík. Ten po prohraném rozstřelu na GP v Jedovnicích neponechal nic náhodě a v Hradci Králové v absolutní kategorii dominoval.

„Jsem rád, že se zvedáme a doufám, že nám forma vydrží minimálně do října. Celý náš tým skvěle funguje a je pro mě radost v našem přátelském prostředí hrát. Na mistrovství republiky nic nepodceníme, získáme mistrovský pohár a začneme se pomalu soustředit na přípravu na Pohár mistrů, kde budeme chtít získat medaili,“ popisuje Michal Stančík, který v absolutní kategorii porazil o úder domácího Iva Martínka (MGC Hradečtí orli) a svého týmového kolegu Ondřeje Škalouda (MGC Olomouc).

Fantastický rok 2023 pro Olomoučanky

Spanilou jízdu v letošním roce předvedly také hráčky z Hané. Svým největším konkurentkám z 1. DGC Bystřice pod Hostýnem nedaly nejmenší šanci a triumfovaly na všech čtyřech turnajích Grand Prix. Jako již tradičně si nejlépe vedla Monika Minaříková, která se svým výkonem 89 úderů patřila do TOP 10 turnaje.

„Sen, ve který jsme před sezonou ani nedoufaly, se nám splnil. Je to neuvěřitelné, ale poprvé, a snad ne naposledy, doplníme naše kluky na Poháru mistrů. Letos se mi daří, ale obrovský progres zaznamenaly i mé spoluhráčky Lucka Indráková a Marťa Maderová. Ačkoliv si v Itálii na Poháru mistrů zahrajeme poprvé, určitě se nepojedeme jen zúčastnit, ale doufám, že budeme černým koněm turnaje,“ uzavírá Minaříková, která v absolutní ženské kategorii porazila Simonu Handlovou (1. DGC Bystřice pod Hostýnem) a Lucii Indrákovou o tři, respektive čtyři údery.

Odkaz na výsledky naleznete ZDE