Zprávy členů

Muaythai: Mistrovství Evropy a Open Cup v turecké Antalyi

25. 12. 2023

Bojovat na mistrovství Evropy do turecké Antalye vyrazil tým sedmi seniorských reprezentantů.  Součástí ME byl také turnaj Open Cup, kterého se zúčastnili dva junioři z Lanna Gymu Praha a Schulz Gymu Velké Popovice.
Na společný výjezd dohlížela sestava trenérů Jiří Apeltauer, Lukáš Jirkovský a Bohuslav Schulz. 

Průběh ME:
Do prvního zápasu naší reprezentace nastoupil Ondřej Malina (Aplik Muaythai Gym) ve váhové kategorii -81kg proti zástupci Švédska. Ten však v zápase více bodoval a tím si připsal na své konto výhru, což pro našeho  Ondřeje znamenalo ztrátu postupu do dalších bojů.

Druhým z týmu naskočil do zápasového kolotoče David Pokorný (Thaibox Devils Třebíč) ve váze +91kg se soupeřem z Turecka. V tomto zápase předvedl David skvělý a koncentrovaný výkon a právem zvítězil. V semifinále nás čekal ruský bijec, pyšnící se titulem mistr světa IFMA. Tento své zkušenosti zúročil natolik, že David bohužel s ním nakonec prohrává RSC a sny o finále se rozplývají…
Na našeho svěřence však můžeme být pyšní, neboť vybojoval pro ČR krásnou bronzovou medaili.

Naše mladá naděje Adéla Kolínská (Aplik Muaythai Gym) v kategorii -60kg byla sice na první, takto velké akci pod záštitou IFMA, avšak v zápase to nebylo znát. Ač svůj zápas na body prohrála, své  sokyni nedala nic zadarmo a trápila ji až do posledního gongu. Nezískala sice medaili, ale zanechala skvělý dojem a nasbírala nové zkušenosti, které zajisté využije v dalších zápasech. 

Další zápas obstaral Manh Hung Nguyen (Lanna Gym Praha) váha -57kg. Toho čekal v ringu zkušený Turek, který má na kontě spoustu zápasů na mezinárodní scéně. Byla to opravdu velká bitva a vítězství se přiklánělo k jednomu i druhému. Tomík však v závěru zaváhal, byl počítaný a i když se do zápasu vrátil, tak už nemohl výsledek ovlivnit a výhry si připsal reprezentant Turecka.

Posledním želízkem v ohni byla stříbrná medailistka z Evropských her 2023  Tereza Štechová (X-Gym Praha) ve váze -63,5kg, která předvedla krásný zápas a v bodové převaze odcházela jako vítězka.
V semifinále se pak setkává  tváří v tvář s již jí známou soupeřkou, jedničkou této váhové kategorie Bedihou Tacyildiz z Turecka . Tereza rozhodně nechala v ringu vše, ale na  zkušenější soupeřku nestačila a tudíž si jako David přiváží do České republiky další bronz.

Průběh Open Cup:
Mladé naděje našeho národního týmu startovali v soutěži Antalya Open cup, která běžela souběžně s ME seniorů a rozhodně se v ní neztratili.

Antonín Kotalík ve svých třinácti letech a váze -54kg  si vybojoval na této soutěži zlatou medaili.

Druhý mladík, patnáctiletý Sebastian Pup zápasil ve váze  -75 kg a taktéž získal zlatou medaili výhrami nad domácími Turky.
Oba naši junioři tak potvrdili své kvality, skvěle reprezentovali naši zemi  a jsou velkým příslibem do budoucna.

Gratulujeme všem medailistům k výhrám a děkujeme celému týmu  za skvělou reprezentaci naší země a České Muaythai Asociace!