O nás

Členové ČUKIS získali v posledních 3 letech řadu medailí na Mistrovstvích světa
nebo Evropy pořádaných mezinárodními federacemi.

ZLATÝCH MEDAILÍ
0
STŘÍBRNÝCH MEDAILÍ
0
BRONZOVÝCH MEDAILÍ
0

Česká unie kolektivních a individuálních sportů (ČUKIS) vznikla na půdorysu platformy Iniciativa Sport 2012. Tato neformální a nezávislá skupina sportovních svazů byla po pádu akciové společnosti Sazka, jakožto významného pilíře financování českého sportu, vystavena dramatickému propadu finanční podpory. Existenční problém tak tehdy stmelil 3 sportovní svazy, které se rozhodly nepřízni osudu čelit společně, což 10. dubna 2012 deklarovali zástupci těchto svazů na ustavujícím shromáždění.

Sportovních svazů
0
Klubů a jednot
0

K dnešnímu dni ČUKIS sdružuje celkem 17 členských sportovních svazů s celorepublikovou působností, které dohromady vytváří spojení celkem 647 klubů, oddílů či tělovýchovných jednot, a 40 912 členů-fyzických osob (13 431 mládeže a 27 481 dospělých). 

V následujících letech došlo k rozšiřování skupiny a dalšímu prohlubování vzájemné spolupráce, která se z původního úspěšného boje o holou existenci změnila na hledání co nejlepších podmínek pro rozvoj pestré palety sportovních odvětví. Zároveň došlo k průběžnému sdílení poznatků a intenzivní výměně zkušeností a informací z celé řady oblastí dotýkajících se každodenní činnosti sportovních organizací. Logickým vyústěním dlouhodobé těsné kooperace byla transformace a institucionalizace původní Iniciativy na ČUKIS.

Členů
0

Ke stažení

Současný smysl existence ČUKIS se v podstatě příliš neodchyluje od původních idejí. Členové sdílejí příležitosti ke zlepšování možností dalšího rozvoje jak svých vlastních organizací a jejich členů, tak i ČUKIS. Je tak efektivně využíván potenciál, který je posilován s přibývajícími členy. Díky koordinovanému postupu se zvyšuje váha společných většinových názorů a vyjednávací síla, díky které lze snáze dosáhnout na uplatňování vlastních představ o cílech, včetně způsobu jejich dosažení. Nezanedbatelnou přidanou hodnotou je obohacení o vzájemnou inspiraci mezi jednotlivými členy, a zároveň jejich společně vyšší obchodní potenciál. Nejvyšší hodnotou je pak partnerství, kolegialita a soudržnost, které zesilují smysl spojení se pod střechou ČUKIS.