Zprávy členů

MINIGOLF: Tempo opět udolalo Olomouc, titul má na dosah!

25. 7. 2022

Předposlední kolo minigolfové extraligy nabídlo napínavou podívanou. Na renovovaném hřišti v jihomoravských Jedovnicích muselo družstvo MGC Olomouc zvítězit, aby si udrželo reálnou šanci na zisk mistrovského titulu. V napínavém závěru ale opět nedokázali udolat lídra z Tempa Praha, který tak letos potvrdil skvělou formu a po právu kráčí k prvenství ve smíšené extralize a vstupence do Ligy mistrů v portugalském Portelu.

Již v prvním kole bylo patrné, že se hraje o hodně. Oba favorité se nevyvarovali chyb, přesto byl rozdíl minimální. Vyrovnanost obou rivalů potvrdily i další dva okruhy a čekalo se na rozuzlení v závěrečném finálovém kole. V něm ukázalo Tempo svou sílu, zahrálo nejlepší týmový okruh dne a rozhodlo stěžejní turnaj ve svůj prospěch.

MISTROVSKÝ POHÁR ZVEDNOU NAD HLAVU PRAŽANÉ

O titulu ve smíšené extralize je tak prakticky rozhodnuto. Na Mistrovství České republiky by muselo domácí Tempo skončit na poslední příčce, zatímco Olomouc by musela vyhrát. Tento scénář je ale velmi nepravděpodobný.

„Pro nás a myslím si, že i pro olomoucký tým šlo o velmi náročný turnaj, jelikož se hrálo prakticky o všechno. Jsem rád, že jsme v posledním kole zabrali a jako už poněkolikáté překlopili misky vah na naši stranu. Teď už nám zbývá udělat poslední krůček na mistrovství republiky a věřím, že titul nám už neuteče. I když se rozdíl zdá být nedosažitelný, nic nepodceníme. Zároveň pro nás bude tento turnaj přípravou na Ligu mistrů v Portugalsku, kde chceme útočit na medaile,“ říká sebevědomě Radovan Struhár z Tempa Praha, který po prohraném rozstřelu s Janem Kadlecem z TJ MG Cheb skončil v mužské kategorii na čtvrtém místě. Druhé místo vybojoval Ondřej Škaloud z MGC Olomouc, nejlepší výkon dne 84 úderů předvedl nestárnoucí Zdeněk Majkus a potvrdil tak dominanci Pražanů. Skvělou hrou se také blýskl Antonín Rak, který opanoval seniorskou kategorii.

Jedovnické Grand Prix bylo zároveň posledním turnajem pro tři sestupující celky. Se smíšenou extraligou se loučí TJ MG Cheb, SK GC Františkovy Lázně a DG Fortuna Radotín. Na rozhodnutí týmů z první ligy čekají ještě MGC Jedovnice, které by v případě zájmu některého z prvoligových účastníků sestoupily také, avšak tato možnost je nepravděpodobná. Jihomoravský tým si tak zřejmě zahraje extraligu i v příštím ročníku.

MISTRYNĚ ČESKÉ REPUBLIKY JSOU Z BYSTŘICE POD HOSTÝNEM

Kategorii ženské extraligy v letošní sezóně bezkonkurenčně opanovalo družstvo 1. DGC Bystřice pod Hostýnem. Ani v jednom z pěti turnajů letošního ročníku nezaváhalo. Lídryní týmu v Jedovnicích byla reprezentantka Jana Havlíková, která zvítězila výkonem 91 úderů i v absolutní ženské kategorii. „Tady v Jedovnicích byl náš souboj s Olomoucí nejtěsnější, přesto si troufnu tvrdit, že nakonec jsme si vítězství pohlídaly. Každopádně jsme rády, že nám tu roste konkurence a je nám jasné, že holky z Olomouce nás budou v dalších letech trápit čím dál víc. Ale my určitě nedáme nic zadarmo, chceme ženské soutěži kralovat několik dalších let,“ uzavírá Havlíková, která se chystá reprezentovat Českou republiku na blížícím se mistrovství Evropy v rakouském Voitsbergu.

Minigolfová sezona vyvrcholí již 21. – 23. července na hřišti pražského Tempa. Ačkoliv drtivá většina týmových soutěží je rozhodnuta, určitě se bude na co dívat. Soutěže jednotlivců totiž slibují napínavou podívanou.

Online výsledky z turnaje naleznete zde – ZDE